• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ARAFAT: „Nu se va întoarce totul exact cum a fost înainte…”. Ce spune despre „conviețuirea cu virusul”

Apr 25, 2020

 

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, spune că pentru o perioadă „va trebui să convieţuim cu virusul” şi atrage atenţia populaţiei asupra faptului că nerespectarea normelor de prevenire a răspândirii coronavirusului şi relaxarea „prea devreme” reprezintă un risc „să ne întoarcem la o situaţie mai gravă”.

„Nu se va întoarce totul exact cum a fost înainte. Sunt măsuri care vor afecta economia, pentru a fi redeschise anumite domenii, dar nu se face totul peste noapte. Sunt lucruri care se analizează, vor fi implementate gradual aceste măsuri, măsurile de distanţare, igienă şi protecţia căilor respiratorii, să protejezi pe alţii, mai ales, purtând o mască, astea vor fi, probabil, parte din viaţa noastră. Masca, încet-încet, va deveni un accesoriu necesar în unele zone, spaţii publice, spaţii închise, nu neapărat când te duci pe stradă şi eşti singur”, a afirmat Raed Arafat, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus, informează News.ro.

El a precizat că “relaxarea prea devreme” şi nerespectarea de către unele persoane a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului prezintă “un risc să ne întoarcem la o situaţie mai gravă”.

“Vom începe să convieţuim cu virusul şi va mai dura o perioadă până când vom începe să revenim la statusul de normalitate care a fost înainte şi de aici, totul depinde de populaţie. (…) La momentul în care încep măsurile de relaxare responsabilitatea este mai mare de partea populaţiei. Repet, este muncă de echipă, nu poate să vină rolul numai din partea autorităţilor, este şi rolul populaţiei care trebuie să respecte nişte reguli”, a mai spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Întrebat dacă este oportun ca oamenii să meargă în restaurante, în localuri publice, în situaţia în care acestea vor fi redeschise, sau în concedii Arafat a spus: “Colegii de la INSP lucrează pe aceste aspecte şi analizează riscuri, acum orice aş spune ar fi o pură speculaţie. Să aşteptăm încă un pic până avem rezultatele analizelor şi să vedem care sunt recomandările”.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *