• Mon. Jul 15th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Primarul din Las Vegas cere redeschiderea orașului și respinge pericolul COVID-19: “Nu ne aflăm în China, suntem în Nevada”

Apr 24, 2020

Carolyn Goodman, primarul din Las Vegas, a fost criticată după a anunțat într-un interviu acordat CNN că vrea deschiderea orașului, motivând că oamenii nu au locuri de muncă.

Goodman a cerut redeschiderea cazinourilor, a hotelurilor, a restaurantelor și a micilor afaceri, precum și a tuturor activităților conexe. “Vreau să se deschidă orașul”, a spus ea.

Până acum, guvernatorul statului Nevada, Steve Sisolak, a spus că nu există o dată la care restricțiile s-ar putea ridica, aceasta fiind stabilită în funcție de evoluția epidemiei și indicațiile autorităților federale. Nevada are peste 4.000 de cazuri confirmate de COVID-19 și 172 de morți.

Carolyn Goodman, în calitate de primar al orașului Las Vegas, nu are jurisdicție asupra zonei Las Vegas Strip, care este situată în afara limitelor orașului, în comitatul Clark.

Primarul din Las Vegas a cerut redeschiderea activităților, spunând că mecanismul competiției se va ocupa singur de închiderea afacerilor sau activităților afectate de coronavirus. Caroyn Goodman a spus că ar trebui să fie decizia fiecărui om dacă vrea sau nu să intre într-un cazinou sau restaurant.

Goodman a adăugat că nu se poate ști cu exactitate dacă distanțarea socială funcționează sau nu fără un grup de control. “Ne-am oferit să fim un grup de control”, a declarat Carolyn Goodman, însă a negat ulterior faptul că i-ar oferi pe cetățenii orașului Las Vegas drept grup de control.

La un moment dat, jurnalistul Anderson Cooper i-a prezentat un model privind răspândirea bolii creat de cercetătorii chinezi, însă Carolyn Goodman a spus că “nu ne aflăm în China, suntem în Las Vegas, Nevada”.

Întrebat ce spune despre faptul că primarul din Las Vegas numește închiderea orașului “o nebunie”, guvernatorul Sisolak a declarat că nu va răspunde acestor comentarii sau atacurilor la adresa lui.

Un sondaj efectuat de Associated Press-NORC, citat de USA Today, arată că majoritatea americanilor cred că ridicarea măsurilor de distanțare socială în viitorul apropiat nu ar fi o decizie sigură. Doar 12% dintre americani sunt de părere că restricțiile impuse de autoritățile locale sunt exagerate.

 

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *