• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

OMS: Ce se întâmplă e o tragedie inimaginabilă. Aproape jumătate dintre decesele de coronavirus au fost în aziluri de bătrâni

Apr 24, 2020

Aproape jumătate dintre cazurile de decese din cauza coronavirusului din Europa s-au petrecut în aziluri de bătrâni, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Dr. Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al OMS a spus că aceste cifre arată o imagine profund îngrijorătoare în ceea ce privește pandemia. El a spus că guvernele trebuie să continue să acorde îngrijire adecvată cetățenilor în vârstă.

„Ce se întâmplă este o tragedie umană inimaginabilă”, a adăugat el. Cifrele vin în contextul în care și în Regatul Unit s-a descoperit că 2000 de aziluri de bătrâni au devenit focare de infecție cu coronavirus.

De asemenea, aproape jumătate dintre noile infecţii cu noul coronavirus detectate în Italia luna aceasta au avut loc în aziluri de bătrâni, a informat vineri un studiu oficial, citat de DPA și Agerpres.

În Lombardia, cea mai afectată regiune italiană, procurorii investighează dacă conducerea unora dintre aceste cămine nu a făcut în mod activ rabat de la măsurile de protecţie. Personalul de la Pio Alberto Trivulzio, cel mai mare azil de bătrâni din Milano, a declarat că la începutul epidemiei i s-a interzis purtarea măştilor, aparent pentru a preveni panica în rândul rezidenţilor.

Autorităţile regionale în domeniul sănătăţii au fost, la rândul lor, criticate, pentru că au mutat pacienţii cu COVID-19 în căminele de vârstnici pentru a face mai mult loc în spitale, răspândind astfel virusul.

În Europa au fost înregistrate, în total, 116.091 de decese din cauza noului coronavirus și peste un milion de cazuri confirmate.

 

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *