• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

CTP, după ce Orban a spus că „Parlamentul nu există”: Comportament de dictator. Dictatorii dizolvă parlamentele și discută cu cetățenii

Apr 24, 2020

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 declarația premierului Orban cu privire la invitația pe care a primit-o de la mai mulți politicieni pentru a merge la Parlament. „Eu informez periodic cetățenii cu privire la măsurile luate. Parlamentul nu există”, a spus premierul, referindu-se la faptul că parlamentarii stau acasă în izolare. „Ăsta este comportament de dictator. Toți dictatorii din lumea asta dizolvau parlamentele și discutau direct cu cetățenii”, a spus CTP la Digi24.

„Eu am anunțat, unde să mă duc la Parlament, că parlamentarii stau acasă și nasc tot felul de inițiative… Eu informez periodic cetățenii cu privire la măsurile luate. Parlamentul nu există. Când se va relua activitatea parlamentară și printr-o procedură parlamentară sau constituțională voi fi invitat la Parlament, cu siguranță că voi fi prezent”, a spus Ludovic Orban.

Cristian Tudor Popescu: Parlamentul în pandemie nu mai există. Nu mai există Parlament. Cine spune asta? Premierul Orban. Da, a spus-o în fața jurnaliștilor. „Vă veți duce în Parlament”, întreabă jurnaliștii, pentru că l-a chemat Tăriceanu, i-a făcut o invitațieAcum, bineînțeles că nu e de luat în considerare vreo invitație făcută de Tăriceanu, care nu mai are nici calitatea de președinte al Senatului.

Ca să spui așa ceva… După asta spune domnul Orban: „Unde să mă duc la Parlament? Că parlamentarii stau acasă în izolare și nasc tot felul de inițiative. Eu îi informez periodic pe cetățeni. Parlamentul nu există”.

Aoleu! Cum adică? Tu nu mai ai treabă cu Parlamentul? Tu informezi direct cetățenii. Ăsta este comportament de dictator. Toți dictatorii din lumea asta dizolvau parlamentele și discutau direct cu cetățenii. Ăsta este mecanismul fundamental al lui Hitler, al luiStalin, al lui Somoza, al cui vreți dumneavoastră…, al lui Ceaușescu. Ceaușescu discuta cu cetățenii, atât, cu poporul. Discută cu poporul domnul Orban.

Cum poți să spui așa ceva? Cum să spui despre parlamentari că „stau acasă în izolare și nasc tot felul de inițiative”. Adică stau cu fundul pe cămașă, potrivit unei expresii populare. Stau pe vatră acasă și nu fac nimic și nasc tot felul de inițiative. Păi stau acasă pentru că sunt trimiși acasă, ei nu stau acolo de plăcere. Stau acasă făcând un lucru bun și pozitiv, potrivit ordonanețelor militare.

Și tu vii, premier, și prezinți asta ca o lenevie a parlamentarilor?

 

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *