• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Metodele inedite de tratament folosite de medicii britanici

Apr 24, 2020

Un mare spital din Coventry se află chiar în inima Angliei, într-o zonă care reprezintă al doilea focar de coronavirus, după Londra. În orele petrecute acolo de o echipa de CNN, doi pacienți s-au stins și doi au fost scoși de la terapie intensivă.

Nick Paton Walsh, corespondent CNN International: „De aici poţi să vezi ferocitatea acestei boli, poţi să vezi cum un inamic invizibil ucide în tăcere, asiști la neputinţa celor care suferă. Încă un pacient cu plămânii grav vătămați de Covid-19 este întors pe burtă. Un ajutor vital pentru un om pentru care doar o răsuflare înseamnă un chin sfâşietor.”

Dr. Roger Townsend, Consultant al Spitalului Universitar din Coventry: „Încă nu înţelegem pe deplin de ce dă rezultate această manevră. În principiu, se schimbă distribuţia aerului în piept şi, de asemenea, felul în care este distribuit fluxul de sânge.”

Într-un alt spital din Anglia, medicii au constatat eficientă extraordinară a unui dispozitiv folosit în mod normal de către cei care suferă de apnee, o tulburare a somnului. Doctorii au modificat dispozitivul astfel încât să-i ajute pe pacienți să capteze în plămâni mai mult oxigen prin masca foarte bine fixată pe față.

Donna Wall, pacient: „Aveam nevoie de ajutor, nu putea respira singură. Acum sunt mai bine. Simt că dă rezultate. Vreau să mă întorc acasă, la familie, la copii, sunt foarte hotărâtă, nu vreau să devin și eu o cifră în statistici.”

Doctor: „Folosim două, pe care le schimbăm între ele la 12 ore. Rostul lor este să-l ajute pe pacient să-și mențină căile respiratorii libere. ”

Pentru cadrele medicale cel mai greu de suportat este să vadă cum pacienții se sting fără să aibă la căpătâi pe cineva din familie. Înainte să închidă ochii, văd doar nişte străini cu măşti şi combinezoane.

Dr. Roger Townsend, Consultant al Spitalului Universitar din Coventry: „I-am ţinut telefonul la ureche unui pacient muribund, astfel ca soţia să-i poată vorbi. Era sedat, dar mereu trebuie să ne gândim că cineva te poate auzi.” 

 

sursa:protv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *