• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Revoltă a bogaților în Spania, din cauza măsurilor ”exagerate” de carantină: ”Încalcă dreptul la proprietate, e inacceptabil!”

Apr 23, 2020

Germanii din Mallorca cer redeschiderea magazinelor, restaurantelor și terenurilor de golf

180 de germani care locuiesc în Baleare i-au trimis o scrisoarei președintei regiunii, Francina Armengol (49 de ani), în care i-au cerut să le permită redeschiderea magazinelor și terenurilor de golf pe care le dețin.

Inițiatorul este omul de afaceri Ralf Becker, care a precizat că măsurile de izolare existente ”sunt exagerate” și a avertizat că, dacă situația nu se schimbă, investitorii străini ar putea să părăsească Insulele Baleare.

Potrivit publicației La Vanguardia, nemții sunt supărați că nu se pot bucura de proprietățile lor, în contextul în care vremea de afară este tot mai plăcută. Aceștia vor ca restaurantele să se redeschidă rapid. La fel și cursurile de golf, o activitate sportivă altfel extrem de populară pentru cei care locuiesc în insule.

Scrisoarea trimisă Francinei Armengol se referă la ”mii de germani înstăriți”, cu proprietăți în Baleare. Oameni care, așa cum se arată în cerere, ”au ales Mallorca gândindu-se că e un mediu sigur pentru investițiile pe termen lung”.

Starea de urgență ar încălca ”dreptul la proprietate, ceea ce este inacceptabil”

Acum însă, aceștia se îndoiesc serios de legile spaniole și amintesc măsurile luate în Germania, care sunt mai puțin drastice și au avut efecte ”similare sau mai bune”.

Ralf Becker a mai spus că, din punctul său de vedere, pericolul suprasolicitării sistemului de sănătate din Baleare a trecut. Totodată, a adăugat că extinderea stării de urgență ar încălca ”dreptul la proprietate, ceea ce este inacceptabil”.

Presa din Spania menționează că Francina Armengol a răspuns solicitării, precizând că scopul principal acum rămâne salvarea de vieți.

Până pe 23 aprilie, în Insulele Baleare erau raportate circa 1.800 de infectări cu noul coronavirus168 de persoane au murit din cauza COVID-19. La fel ca în restul Spaniei, starea de urgență va rămâne în vigoare până pe cel puțin 9 mai.

 

sursa:digisport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *