• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ce cred românii despre măsurile luate de Guvernul Orban împotriva COVID 19

Apr 22, 2020

 

Aproximativ 50% dintre români cred că eficiența PNL, partidul de guvernământ, lasă de dorit în ceea ce privește măsurile pentru combarerea epidemiei.

Jumătate dintre români cred că PNL, partidul de guvernământ, face câte ceva pentru combaterea pandemiei de coronavirus ,dar nu suficient, arată o cercetare Avangarde privind percepția populației asupra stării de urgență.

Conform Raportului cercetării naționale referitoare la Starea de Urgență, 22% dintre cei chestionați sunt de acord că PNL face tot ceea ce trebuie pentru combaterea pandemiei, în vreme ce 20% spun că nu.

Cei mai mulți dintre cei intervievați (92%) spun că strategiile pentru combaterea pandemiei trebuie făcute de experți, și nu de politicieni.

Restrângerea drepturilor și libertăților

Un procent de 65% dintre cei chestionați sunt de acord să le fie restrânse o parte din drepturile și libertățile fundamentale în perioada stării de urgență, iar 72% sunt de acord cu prezența armatei pe străzi. În acest context, 51% dintre români cred că anumite instituții (care nu sunt nominalizate) pot comite abuzuri la adresa cetățenilor, sub acoperirea stării de urgență.

Aproape jumătate dintre cei chestionați sunt de părere că Statul Român ar fi trebuit să închidă granițele, pe perioada pandemiei, și să interzică revenirea în țară a românilor care muncesc în străinătate. 37% nu sunt de acord cu o asemenea măsură, în vreme ce 14% nu au știut sau nu au vrut să răspundă.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *