• Tue. May 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ipoteza unui „scenariu 5” în România, eliminată de Grupul de Comunicare Strategică. Anunț despre varianta „carantinării Bucureștiului”

Apr 21, 2020

 

Grupul de Comunicare Strategică a venit, marți seara, cu o dezmințire oficială în privința unei ipoteze vehiculate în presa online cu privire la un eventual „scenariu 5” în contextul epidemiei de COVID-19. Autoritățile demint, de asemenea, discuțiile cu privire la „carantinarea” Bucureștiului.

Autoritățile de la București precizează că NU a fost pusă în discuție varianta activării unui presupus „scenariu 5”, sintagma fiind o „speculație fără fundament în realitate”. De altfel, în definițiile de lucru ale organizației globale ECDC se vorbește de cinci scenarii, dar ultimul este „scenariul 4”, cel în care ne aflăm deja. Prima etapă de la care a fost „scenariul zero”, iar după 2000 de cazuri de infectări s-a intrat în ultimul scenariu de combatere a COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică mai precizează că NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta „carantinării Bucureștiului”, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezmințiri anterioare:

„Având în vedere vehicularea prin intermediul unor publicații online de informații false referitoare la ipoteza unui „scenariu 5” în contextul epidemiei de COVID-19, precum și a unei presupuse măsuri de „carantinare a Bucureștiului”, Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să facă următoarele precizări:

1. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta activării unui presupus „scenariu 5”, această sintagmă este o speculație fără fundament în realitate.
2. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta „carantinării Bucureștiului”, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezmințiri anterioare.

Reiterăm apelul către instituțiile de presă de a nu pune în circulație informații sau ipoteze care nu beneficiază de confirmări din surse oficiale, întrucât acestea pot genera atitudini și comportamente sociale nejustificate în raport cu situația în fapt”, este mesajul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *