• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

FOCAR ÎN ARMATĂ. Zece militari din Batalionul 191 Infanterie Arad, confirmați cu COVID-19/ Se pregăteau să plece în misiune în Afghanistan

Apr 21, 2020

Zece militari din cadrul Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, din Cetatea Aradului, au fost confirmaţi pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, anunţă oficialii bazei militare după ce informația a fost publicată în presa locală. Din informațiile aradon.ro, printre cei infectați este și șeful unității, iar o parte dintre militarii care au fost spitalizați ar fi trebuit să plece în misiune în Afghanistan

„La acest moment, 10 militari din cadrul batalionului au fost confirmaţi pozitiv. Nouă dintre aceştia sunt internaţi în spital, iar unul este carantinat la domiciliu. Starea lor este bună. La nivelul unităţii au fost luate măsurile prevăzute pentru aceste situaţii”, se arată într-o informare de presă transmisă, marţi seară, de Batalionul 191 Infanterie ”Colonel Radu Golescu”, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, a fost desfăşurată ancheta epidemiologică de către o echipă medicală de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara, pentru identificarea contacţilor direcţi ai militarilor infectaţi şi izolarea acestora la domiciliu, conform procedurilor standard stabilite la nivel naţional.

„Pentru protecţia personalului, se efectuează în permanenţă dezinfectarea tehnicii şi spaţiilor de lucru şi sunt aplicate măsurile individuale de protecţie şi prevenţie”, mai informează unitatea militară.

Anterior, informația a fost publicată de criticarad.ro și aradon.ro. Potrivit aradon.ro, printre cei infectați este și șeful unității.

Surse din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad au confirmat, pentru Jurnal arădean/ Aradon, că zece persoane de la unitatea militară din Cetate sunt infectate cu SARS-CoV-2. O parte dintre cei testaţi pozitiv la coronavirus ar fi trebuit să plece în misiune în Afgansitan, mai scrie presa locală.

Aceeași informație apare și în criticarad.ro, care mai precizează că, în acest moment, conducerea batalionului a fost înlocuită provizoriu de ofițeri de la Bistrița, iar Unitatea Militară din „Subcetate” este închisă și se dezinfectează.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *