• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Spania. Copiii vor avea voie să iasă afară după 27 aprilie

Apr 19, 2020

 

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat, sâmbătă, că va cere parlamentului o a treia prelungire cu 15 zile a regimului de izolare, adică până la data de 9 mai. Sanchez doreşte, pe de altă parte, să relaxeze restricţiile impuse copiilor, cărora li se va permite să iasă din locuinţe după 27 aprilie, dar această permisiune va fi „limitată şi supusă unor condiţii, pentru a se evita contagierea”, relatează Agerpres.

Autorităţile spaniole au început în această săptămână relaxarea măsurilor stricte luate din cauza pandemiei și au permis redeschiderea unei părţi din sectoarele economice. Majoritatea populaţiei continuă să fie vizată însă de măsurile de izolare. Oamenii au voie să părăsească locuinţa doar în scopuri esenţiale, precum cumpărarea de alimente.

Spania, una din ţările cele mai afectate de epidemia noului coronavirus, a impus în data de 14 martie un regim strict de izolare. Epidemia de SARS-CoV-2 a provocat peste 20.000 de decese în rândul celor mai mult de 194.000 de persoane depistate ca fiind infectate.

 

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *