• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Lațul se strânge în jurul Chinei: Australia cere și ea o anchetă internațională

Apr 19, 2020

 

Australia s-a adăugat duminică țărilor care acuză China de pandemia de COVID-19, cerând o anchetă internațională privind originea virusului și modul cum s-a răspândit.

Ministrul de Externe al Australiei, Marise Payne (foto), a afirmat că îngrijorarea sa față de transparența Chinei este „la un nivel foarte înalt”.

„Problemele legate de coronavirus sunt chestiuni care trebuie să facă obiectul unei anchete independente, și cred că este important să facem acest lucru”, a declarat Payne la televiziunea ABC.

„Australia va insista mult în acest sens.”

Australia este una dintre țările care au stăpânit bine răspândirea epidemiei, înregistrând doar 71 de decese.

Apelul șefei diplomației australiene pentru o anchetă idependentă survine pe fondul tensionării relațiilor cu China, care este cel mai important partener comercial al său.

Relațiile bilaterale s-au deteriorat ca urmare a acuzațiilor australiene de ingerință chineză în afacerile sale interne și a îngrijorărilor Australiei față de influența crescândă a Chinei în regiunea Pacificului.

Solicitarea unei anchete internaționale apare în momentul în care președintele Trump și-a intensificat criticile la adresa Chinei.

Nu mai departe de sâmbătă, liderul american a afirmat că Beijingul trebuie să răspundă dacă se va dovedi că este „responsabilă cu bună știință” de pandemie.

Săptămâna trecută, Trump a suspendat finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății, acuzând-o că servește interesele Chinei.

Franța și Marea Britanie au cerut și ele o anchetă asupra modului în care China a gestionat epidemia de COVID-19.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *