• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Trump sprijină „eliberarea” statelor de sub Dictatura Izolării

Apr 18, 2020

Donald Trump a susținut vineri manifestațiile împotriva izolării anti-COVID-19, cerând „eliberarea” a trei state conduse de Democrați.

Cu majuscule și în interval de numai câteva minute, Donald Trump a scris pe contul său de Twitter cu peste 80 de milioane de abonați: „Eliberați Minnesota!”, „Eliberați Michigan!” și „Eliberați Virginia!”.

În legătură cu Virginia, referindu-se la dreptul americanilor de a purta arme, a adăugat: „Și salvați formidabilul vostru al doilea amendament. Este sub asediu!”

Cele trei state sunt conduse de guvernatori Democrați, care au impus reguli stricte de izolare.

Pandemia a provocat în Statele Unite peste 30.000 de morți, din care în Michigan 2000, în Virginia 208 și în Minnesota 87.

În aceste trei state, mii de oameni au sfidat în această săptămână ordinele de a rămâne în case, ieșind în stradă pentru a protesta împotriva izolării și a cere guvernelor lor să redeschidă economia.

În Minnesota, la Saint Paul, câteva sute de oameni s-au adunat în stradă vineri, în fața reședinței guvernatorului Tim Walz.

Acesta a replicat că „prima” sa „responsabilitate este de a proteja populația”.

La Lansing, capitala statului Michigan, miercuri au ieșit circa 300 de oameni, unii purtând arme, pentru a o soma pe guvernatoarea democrată Gretchen Whitmer să relaxeze măsurile de izolare.

Whitmer, una dintre posibilele alegeri pentru a candida la vicepredinția Statelor Unite alături de Joe Biden, a declarat că speră ca mesajele lui Donald Trump „nu vor încuraja organizarea de noi manifestații”.

Guvernatorul de Virginia, Ralph Northam, a declarat că el nu are timp de „războaie pe Twitter”.

Democrații îl acuză pe Trump că vrea să profite de epidemie pentru a câștiga capital politic, în vreme ce mai mulți Republicani au acuzat conducerile statelor Democrate că întârzie în mod intenționat să repornească economia, pentru ca efectele negative să se spargă în capul lui Trump la alegerile din noiembrie.

Sâmbătă sunt prevăzute noi manifestații la New Hamphire, Maryland, Texas și Colorado.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *