• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Lumina Sfântă dovada dreptei credințe a ajuns la București

Apr 18, 2020

 

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara în ţară, pentru a 12-a oară consecutiv, cu un avion special, de către o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul.

Lumina Sfânta s-a aprins la ora 13.50 în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde a fost trimisă în țări din întreagă lume, inclusiv în România.

Sfânta Lumina de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credințe, cea mai evidență dintre minunile creștine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Sfânta Lumina este acum distribuită delegaților eparhiilor la Aeroportul Internațional Otopeni. Aceștia vor purta masca și mănuși de protecție și vor respectă distanță socială de 2 metri, subliniază Cancelaria Sfântului Sinod.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfânta fiecărei parohii. Voluntarii din parohii, purtând masca, mănuși și ecuson nominal, semnat și ștampilat de parohie, vor primi Sfânta Lumina și o vor distribui doar la casele credincioșilor care o solicită și care o așteaptă numai în față locuinței, având în mâna o candelă sau o lumânare.

Tradiția aducerii Luminii Sfinte de o delegație a Patriarhiei Române direct din Ierusalim și distribuirea ei prin Eparhii în bisericile din întreagă țară în noaptea de Înviere a fost instituită de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel in 2008.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *