• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Când scăpăm de izolare? Previziunile profesorului Streinu-Cercel

Apr 18, 2020

 

Respectarea strictă a izolării în perioada sărbătorilor pascale ar putea ajuta la reluarea activităților curente, fără nicio restricție, la jumătatae lunii iulie, este de părere profesorul Adrian Streinu Cercel.

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase,”Matei Balș”, a făcut declarații importante despre cum vede acesta situația în țara noastră, în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

Adrian Streinu Cercel a declarat că românii ar putea să iasă la muncă fără niciun fel de restricții, la jumătatea lunii iulie, cu o singură condiție, însă. Dacă toți ar respecta regulile de izolare în perioada Paștelui.

„Dacă stăm potoliţi în aceste patru – cinci zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. Dacă nu stăm potoliţi, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim!”, a spus prof. univ. Streinu-Cercel, într-o emisiune TV.

Adrian Streinu-Cercel a explicat ceea ce presupune evoluția dromader. Potrivit spuselor sale, după luna octombrie este de aşteptat un al doilea val de infectări cu coronavirus.

„Evoluţia în dromader înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie, care va fi luna iulie – august, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei.

Dacă vă uitaţi şi pe ceea ce spun şi alte ţări, China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import, de cazuri, lucrurile se complică şi mai mult, pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului”, a punctat prof. univ. Streinu-Cercel.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *