• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

MEDIC CELEBRU: Vor fi șase valuri epidemice de COVID-19 până e gata un vaccin

Apr 17, 2020

 

Comitetul de Sănătate și Asistență Socială din Parlamentul Marii Britanii a fost avertizat recent de către medicul Anthony Costello că țara trebuie să facă față „realității dure” generate de faptul că nu a reacționat suficient de repede la avertizările despre COVID-19.

Profesorul Costello, care lucrează la Institutul pentru Sănătate Globală al Universității din Londra, le-a spus parlamentarilor că țara va ajunge probabil cu cea mai mare rată de decese cauzate de coronavirus din Europa, chiar mai mare decât Spania și Italia. Pentru a evita un alt șoc major în cazurile de deces, odată ce țara începe să-și relaxeze măsurile de carantină, el a precizat că guvernul trebuie să-și îmbunătățească capacitatea de testare a comunității și să pună în aplicare metodele de identificare a contacților folosite în Coreea de Sud.

„Sperăm cu toții ca măsurile de carantină și distanțarea socială să ducă la o suprimare a epidemiei; cu toate acestea, vom avea de-a face cu alte valuri „, a spus profesorul Costello. „Trebuie să ne asigurăm că avem un sistem funcțional, care nu face doar teste în laborator. Avem nevoie și de sisteme la nivelul fiecărei comunități pentru a testa oamenii și pentru a primi rezultatele rapid”.

Anthony Costello, fostul director britanic al Organizației Mondiale a Sănătății, a atras atenția că este posibil ca cei mai vulnerabili oameni din țară să fie nevoiți să rămână într-o formă de carantină până când va exista un vaccin. Cum este puțin probabil ca acest vaccin să fie disponibil mai devreme de primăvara anului 2021, profesorul a avertizat că Marea Britanie s-ar putea confrunta cu până la șase valuri de coronavirus înainte de acel moment, potrivit Sky News.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *