• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

CORONAVIRUS. Bilanțul deceselor de la Wuhan a fost revizuit. Creștere spectaculoasă a numărului de morți

Apr 17, 2020

Autoritățile din orașul chinez Wuhan, de unde a pornit pandemia de COVID-19, au anunțat vineri că au modificat bilanțul deceselor provocate de coronavirus.

Astfel, aceștia au adăugat încă 1.290 de persoane pe lista celor decedate din cauza acestei boli, o creștere cu aproximativ 50% față de datele anterioare, informează CNN.

Astfel, noul bilanț înregistrează 3.869 de morți din cauza coronavirusului. Totodată, numărul de cazuri de infectare a fost și el revizuit, fiind adăugate încă 325 de cazuri pe listă. Astfel, numărul total al infectărilor ajunge la 50.333 la Wuhan.

Oficialii au explicat că au revizuit cifrele oficiale pentru ca acestea să reflecte realitatea și ca formă de respect pentru victime. Totodată, autoritățile au decis modificarea bilanțului pentru a asigura „o informare deschisă și transparentă”. Potrivit acestora, bilanțul a fost modificat cu ajutorul mai multor agenții guvernamentale.

Motivele revizuirii bilanțului

Autoritățile locale de la Wuhan au explicat că au existat mai multe cauze pentru discrepanțele majore apărute în privința numărului deceselor:

  • În timpul primei faze a epidemiei, unii dintre pacienți au decedat la domiciliu din cauza lipsei de tratament și nu au fost trecuți pe listele oficiale
  • În timpul vârfului epidemiei, angajații din sistemul sanitar au fost depășiți de situație și s-au concentrat pe tratarea pacienților și nu pe raportarea noilor cazuri, ceea ce a dus la o raportare târzie a deceselor.
  • Numărul de spitale special desemnate pentru a trata pacienți cu COVID-19 a crescut rapid, iar unele dintre acestea au raportat foarte târziu decesele
  • Unele informații despre anumite decese au fost incomplete, astfel că unele fie au fost raportate de două ori, fie nu au mai fost raportate deloc.

Autoritățile americane au pus presiune recent pe oficialii chinezi pentru ca aceștia din urmă să fie transparenți în privința raportării situației provocate de COVID-19.

Peste 2,1 milioane de oameni au fost infectați cu coronavirus la nivel mondial. Dintre aceștia, peste 144.000 au murit, potrivit Universității Johns Hopkins. Statele Unite rămân cea mai afectată țară, cu 671.151 de cazuri și 33.268 de decese.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *