• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Uimitor! Rusia cedează în faţa SUA. Ce fel de plan mai coace Vladimir Putin acum?

Apr 16, 2020

 

O intervenţie istorică a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu privire la relaţia cu Statele Unite ale Americii, a atras atenţia specialişitilor în politică externă.

Liderul de la Kremlin a transmis că SUA şi Rusia trebuie să se ajute reciproc în contextul pandemiei de Covid-19.

Conform Agerpres, care citează AFP, Putin a fost citat joi de purtătorul său de cuvânt. Aceeaşi sursă notează că vechii adversari geopolitici au făcut în ultimele zile mai multe gesturi umanitare.

„Preşedintele Putin apreciază că pandemia este momentul în care trebuie ne ajutăm reciproc”, a declarat presei Dmitri Peskov.

Intervenţia acestuia a venit după ce liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a declarat că este gata să trimită în Rusia aparate de ventilaţie mecanică.

La rândul ei, Rusia şi-a luat angajamente să transporte în aprilie ajutor umanitar în SUA.

Peskov a precizat că Rusia va accepta oferta preşedintelui american Donald Trump de a trimite Rusiei aparate de ventilaţie mecanică dacă acestea vor fi necesare în lupta pentru stoparea pandemiei de COVID-19.

Rusia a înregistrat până în prezent 27.938 de cazuri confirmate şi 232 de decese cauzate de noul Covid-19.

„Un avion militar rus a livrat în această lună respiratoare şi alte echipamente medicale oraşului New York, după ce preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său Donald Trump au avut o convorbire telefonică”, arată sursa citată.

 

sursa:evzilei

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *