• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Până la jumătatea anului viitor nu se va întâmpla asta. Răspunsul care bulversează România

Apr 16, 2020

 

România se află în carantină de aproape două luni, iar toată lumea se întreabă când vom ieși din case fără să ne facem griji. Se fac tot felul de estimări, însă nimeni nu poate da un răspuns exact.

Președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, spune că nu vom putea reveni la viața de dinainte de pandemie mai devreme de jumătatea anului viitor.

„Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini, atunci vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală, educațional, economic, altfel, toate discuțiile despre capacitatea sistemului de sănătate nu mai sunt de actualitate pentru că sănătatea e susținută de capacitatea economică.

Asta, până când apare un vaccin, când boala poate fi învinsă. Tratamentul aduce mari speranțe celor care sunt bolnavi, dar un vaccin contribuie la întreruperea transmiterii. Dacă ajungem la 70 – 80% populație imunizată, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața de dinainte. Dar asta nu cred că se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până acum, numărul total al îmbolnăvirilor se ridică la 7.707, iar numărul persoanelor decedate a ajuns la 392. Dintre persoanele infectate, 1.357 au fost declarate vindecate şi externate. La terapie intensivă sunt internaţi 243 de pacienţi.

 

sursa:evzilei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *