• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

OMS a decis. Cele 6 condiții pentru ridicarea restricțiilor în timpiul pandemiei

Apr 16, 2020

Au fost stabilite cele șase condiții pe care trebuie să le respecte, în mod obligatoriu, țările care vor să ridice restricţiile implementate în vederea limitării pandemiei de coronavirus.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a spus, joi, în alocuţiunea lui săptămânală pentru diplomaţii din Geneva, că relaxarea măsurilor de izolare socială şi economică ”trebuie făcută cu extrem de mare atenţie, dacă se face prea repede, riscăm o reapariţie a epidemiei, care ar putea fi chiar mai gravă decât situaţia prezentă”.

Prin urmare OMS a stabilit cele 6 condiții de care orice țară trebuie să țină cont dacă vrea să ridice restricțiile de mobilitate și interacțiune socială.

Prima condiție: guvernele trebuie să se asigure că răspândirea noului coronavirus se află sub control. Acest lucru înseamnă că autorităţile sanitare trebuie să cunoască originea fiecărui caz individual de infectare şi a focarelor de infecţii, arată noul ghid de recomandări formulate de OMS.

A doua condiție: sistemele naţionale de sănătate trebuie să fie capabile să găsească, să testeze, să izoleze şi să trateze fiecare caz nou, iar toate contactele sociale recente ale fiecărei persoane infectate trebuie să fie identificate.

A treia condiție: ţările care doresc să îşi relaxeze măsurile de izolare trebuie să minimalizeze riscurile de infectare din spitale şi aziluri de bătrâni, considerate, în continuare, ”zone fierbinţi”.

A patra condiţie: se impune implementarea unor măsuri preventive la locurile de muncă, în şcoli şi în alte spaţii considerate esenţiale, măsuri care includ distanţarea fizică, respectarea normelor de igienă şi, acolo unde este posibil, măsurători ale temperaturii corporale.

A cincea condiție: ţările trebuie să gestioneze riscul de a importa noi cazuri din străinătate, prin identificarea călătorilor infectaţi şi prin plasarea în carantină a persoanelor care vin din ţări incluse în ”zona roşie” a pandemiei.

A şasea condiţie: societăţile şi colectivităţile umane trebuie să fie pe deplin educate, angajate şi stimulate să se adapteze la ”noua normă” de comportamente necesare pentru a preveni apariţia unor noi cazuri de infectare.

 

sursa:evzilei

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *