• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ministrul Sănătății, detalii de ultimă oră: Când atingem VÂRFUL epidemiei în România

Apr 16, 2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat joi, în exclusivitate la Realitatea Plus, că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus poate exploda la 20 de mii dacă nu se vor respecta măsurile de a rămâne în casă. Acesta a spus că vârful epidemiei este estimat la o săptămână după sărbătorile pascale.

„Am ramas pe aceasta conceptie că nu am ajuns inca acolo sus. Daca avem grija in aceasta perioada poate la 7-10 zile dupa Paște. Dacă  nu stam, atunci vom avea o multiplicare mare si atunci vom duce si la un numar mai mare de cazuri, ca numar, dar si la intindere pe orizontala si la un moment dat un varf foarte ascutit. Noi ne gandim ca la un 7-10 zile sa vedem cine face boala. Și boala se poate face în funcție de ce am făcut până acum”, a declarat Nelu Tătaru, joi, într-un interviu acordat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.

Despre numărul de cazuri pe care-l estimează pentru următoarea perioadă, Nelu Tătaru spune că acesta poate exploda si pana la 20 de mii daca regulile nu vor fi respectate.

„Noi ne limitam la un 10-12 mii in momentul asta. Daca nu suntem cooperanti, daca nu respectam, atunci ne gandim la un 15 mii, poate  15 poate 20 de mii. Ele  pot exploda. Cu cat suntem mai multi care transmitem, cu atat si cazurile pe care le infectam sunt mai multe. Atunci cresterea se face exponential. Vedem comorbiditati multe, o sa ne asteptam sa vedem crestere de cazuri, poate nu exagerata, dar dupa ce o sa avem un moment in care incep sa scada cazuri o sa avem decese, pentru că sunt cei care sufera in acest momene de cazuri cronice, iar organismele cedeaza”, a concluzionat ministrul Sănătății la Reallitatea PLUS.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *