• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

RATA DECESELOR provocate de COVID-19 în București, accelerată de episoadele de POLUARE EXTREMĂ. ONG-urile solicită INVESTIGAREA INFRACȚIUNILOR de ardere ilegală a deșeurilor

Apr 15, 2020

 

Organizaţiile non-guvernamentale din domeniul mediului solicită autorităţilor oprirea incinerării deşeurilor medicale şi non-medicale în zonele locuite şi în apropierea acestora, precum şi stoparea importurilor de deşeuri pe toată perioada stării de urgenţă. Aceasta în contextul în care studiile arată că aerul poluat crește incidența cazurilor și complicațiilor COVID-19. 

„Dorim implementarea urgentă a acestor cerinţe, în contextul apariţiei mai multor studii care dovedesc că un aer poluat creşte incidenţa cazurilor şi complicaţiilor virusului COVID-19. Efectele unui aer poluat sunt devastatoare în acest context, mai ales pentru aglomerările urbane şi vedem în toată lumea mai multe cazuri şi mai multe decese în aceste zone”, se arată într-o scrisoare deschisă, publicată miercuri, şi semnată de 38 de ONG-uri, printre care Comunitatea Declic şi Societatea Română de Pneumologie, 65 de activişti de mediu şi experţi, relatează Agerpres.

Reamintim că Gândul.ro a scris în repetate rânduri despre depășirea limitelor de poluare din Capitală și a arătat că, în ciuda faptului că un studiu făcut recent de Universitatea Harvard arată că nivelurile ridicate de poluare sunt asociate cu rata crescută de decese provocate de coronavirus, mii de bucureșteni sunt obligați să suporte săptămânal niveluri foarte mari de poluare.

Gândul.ro a semnalat de mai multe ori niveluri alarmante de poluare, situații în care au fost identificate ca surse fie  bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci de la Periș, fie persoane particulare care ar fi dat foc deșeurilor la marginea Bucureștiului. Autoritățile nu au demarat o verificare serioasă a tuturor surselor de poluare din Capitală, în sensul respectării standardelor.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *