• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

CRITICĂ. UE denunţă decizia lui Donald Trump de suspendare a contribuţiei SUA la OMS

Apr 15, 2020

 

Uniunea Europeană a criticat, miercuri, decizia preşedintelui Donald Trump de suspendare a contribuţiei financiare a Statelor Unite la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Nu există niciun motiv care să justifice această decizie, în contextul în care eforturile OMS sunt mai necesare ca niciodată pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus”, a declarat miercuri Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Exerne şi Politici de Securitate, citat de cotidianul Le Figaro, citat de Mediafax.

„Doar prin unirea forţelor putem depăşi această criză, care nu are frontiere”, a adăugat el.

Preşedintele Donald Trump a anunţat în cursul nopţii suspendarea contribuţiei financiare a Statelor Unite pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, acuzând instituţia că a comis erori în gestionarea pandemiei de coronavirus şi că are o poziţie favorabilă faţă de China.

Administraţia din China s-a declarat „profund preoccupată” de hotărârea SUA. „Această decizie va slăbi capacităţile OMS şi va afecta cooperarea internaţională contra epidemiei”, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *