• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ministrul de Interne s-a RĂZGÂNDIT. Cum se modifică regulile pentru Paște

Apr 15, 2020

În urma criticilor primite chiar din partea președintelui Klaus Iohannis, ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat modificarea protocolului cu Biserica Ortodoxă Română pentru sărbătorirea Paștelui.

“In aceasta seara, am avut o noua discutie cu Preafericitul Patriarh al Bisericii Ortodoxe si am ajuns la un nou acord. Avand in vedere estimarile recente ale specialistilor cu privire la extinderea pandemiei, pentru a spori masurile de preventie, acordul dintre Patriarhie si MAI din 14 aprilie 2020 se modifica.

Slujbele religioase din noapte de Inviere se vor efectua fara participarea credinciosilor in incinta sau in apropierea locasurilor de cult.

Painea sfintita va fi distribuita la domiciliul credinciosilor din toate parohiile de catre personalul clerical si de catre voluntari, la solicitarea credinciosilor.

Sfanta Lumina sosita de la Ierusalim va fi distribuita in parohii de catre personalul clerical si maximum 5 voluntari, sambata incepand cu ora 20:00. Se vor respecta prevederile din Ordonantele Militare.

Credinciosii vor primi pastele sau sfanta lumina fara a iesi in strada. In zona locuintelor multi-familiale, acestea vor fi inmanate unui reprezentant desemnat, care va purta masca de protectie si manusi” a anuțat ministrul Marcel Vela.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *