• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

SIMPTOME. Lista completă a semnalelor pe care le oferă infecția cu noul coronavirus. De la simptomle comune, până la cele mai neobișnuite

Apr 14, 2020

 

Oamenii de știință învață tot mai mult în fiecare zi despre misteriosul nou coronavirus și COVID-19, boala pe care acesta o cauzează.

Febra, tusea și problemele respiratorii sunt simptomele comune care se întâlnesc în marea majoritate a cazurilor de COVID-19. Totuși, există și simptome suplimentare care indică infectarea cu noul coronavirus. Unele seamănă mult cu cele ale răcelii sau gripei, iar altele sunt mai neobișnuite, potrivit CNN.

  1. Respirația greoaie

Respirația greoaie nu este, de regulă, un simptom precoce al coronavirusului, dar este unul dintre cele mai grave. Puteți avea dificultăți respiratorii chiar dacă nu tușiți. Dacă aveți disconfort la nivelul pieptului și simțiți că nu mai puteți respira, trebuie să contactați cât mai rapid cadrele medicale.

  1. Febra

Febra este un simptom-cheie al coronavirusului. Pentru că există persoane care au în mod normal temperatura corpului mai mică sau mai mare de 37 de grade Celsius, medicii nu au setat o temperatură care să indice febra. Majoritatea copiilor și adulților nu sunt considerați febrili până când temperatura lor nu atinge 37,7 grade Celsius.

  1. Tusea uscată

Tusea este un simptom comun al infectării cu noul coronavirus, dar nu este vorba despre orice fel de tuse. Tusea cauzată de coronavirus este uscată, deranjantă, pe care o simți foarte adânc în piept.

  1. Frisoane și dureri corporale

Este posibil ca o persoană infectată cu noul  coronavirus să aibă frisoane și dureri la nevelul articulațiilor și mușchilor.

  1. Probleme gastrice

La începutul izbucnirii pandemiei, oamenii de știință nu credeau că odată cu infectarea vin și problemele gastrice precum diareea, dar, cu timpul, s-au convins de asta.

Într-un studiu efectuat în China pe un eșantion de 200 de persoane infectate cu noul coronavirus, cel puțin jumătate prezentau acest simptom.

  1. Stări de confuzie

Stearea de confuzie bruscă, precum și imposibilitatea de a sta treaz și a fi în alertă reprezintă  simptome grave ale coronavirusului. Specialiștii ne recomandă să apelăm la numărul d eurgență dacă avem aceste simptome însoțite de buze albăstrui, dureri ăn piept dificultăți respiratorii

  1. Pierderea mirosului sau a gustului

În cazuri ușoare până la moderate de coronavirus, o pierdere a mirosului și a gustului apare ca unul dintre cele mai neobișnuite semne precoce ale Covid-19.

„În special anosmia (lipsa mirosului) a fost constatată la pacienții care au fost testați pozitiv pentru coronavirus și care nu aveau alte simptome”, potrivit unui comunicat postat duminică pe site-ul Academiei.

  1. Dureri de cap, dureri de gât, congestie

Raportul OMS a constatat că aproape 14% din cele aproape 6.000 de cazuri de Covid-19 din China aveau simptome de dureri de cap și dureri în gât, în timp ce aproape 5% aveau congestie nazală.

  1. Oboseală extremă

De asemenea, raportul OMS a constatat că aproape 40% din 6.000 de persoane analizate au prezentat semne profunde de oboseală.

  1. Pete roșii pe piele

Recent, medicii francezi au atras atenția asupra unui nou simptom al coronavirusului și anume aparția petelor roșii pe piele și a unor episoade trecătoare de urticarie.

     11. Conjunctivita

Conjunctivita este un simtom rar, neobișnuit al infecției cu coronavirus. Aproximativ 3% dintre persoanle infectate din China și Coreea de Sud au avut acest simptom, potrivit cercetărilor.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *