• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ce grupă de sânge este cea mai REZISTENTĂ în fața COVID-19

Apr 14, 2020

 

Potrivit studiilor unor savanti chinezi, publicată în medRxiv şi realizată pe 2.200 de pacienţi infectaţi din trei spitale din Wuhan şi Shenzen, persoanele care au grupa de sânge de tip A(II) sunt mult mai predispuse la infecţia cu SARS-CoV-2, în comparaţie cu cele care au grupa de sânge de tip O(I), care par să fie mai ferite de acest flagel.

De asemenea, analizele au indicat că majoritatea pacienţilor cu coronavirus din Wuhan (38%) au grupa sangvină A(II), 26,4% au grupa B(III), 25,8% au tipul O(I), iar 10% au grupa AB(IV).

Deşi concluziile par alarmante pentru cei care au grupa de sânge A(II), medicii atrag atenţia că nu aceasta este intenţia lor şi nu există momentan o legătură de cauzalitate privind grupa de sânge şi riscul de infecţie.

Cu toate acestea, ei atrag atenţia că studiul ar trebui să aducă un plus de responsabilitate atât în rândul persoanelor cu această grupă de sânge, dar şi al celorlalte categorii în ceea ce priveşte respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă şi de distanţare socială.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *