• Tue. May 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

COVID-19. Cele mai dure măsuri de izolare din Europa: 60 de ore închiși în case, niciun magazin deschis, arestări pe stradă

Apr 13, 2020

 

Serbia este țara din Europa cu cele mai severe măsuri de izolare, în lupta contra pandemiei de coronavirus. 2.666 de oameni au fost infectați în țară și 65 au murit, dar cifrele, reduse, se datorează condițiilor impuse de autorități. Astfel, de mai bine de o lună, oamenii nu au voie să iasă din case în weekend, deloc.

„Capsula” pentru weekend, așa cum e numită perioada de izolare totală de rts.rs, și citat de Observator.tv, a durat de vineri de la ora 17:00, până luni de dimineață la ora 5:00, 60 de ore. În acest interval toate, dar absolut toate magazinele au fost închise, inclusiv stațiile de carburanți. Oamenii care au fost găsiți pe stradă au fost arestați.

Bătrânii peste 65 de ani au avut dreptul să iasă din case vineri de la 16 la 19 doar pentru a cumpăra alimente.

Animalele de companie au putut fi scoase din casă sâmbătă și duminică, între orele 8 și 10, dar nu mai mult de 20 de minute și nu mai departe de 200 de metri de domiciliu.

Serbia este țara cu cele mai dure restricții din Europa, dar rezultatele încep să se vadă și autoritățile au anunțat luni de dimineață că în ultimele 24 de ore numărul infectaților e mai mic decât numărul persoanelor externate din spitale, vindecate.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *