• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Situația se deteriorează rapid și în Rusia: 2186 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar ambulanțele fac cozi la intrarea în spitale

Apr 12, 2020

 

Un influx mare de pacienți infectați cu coronavirus a început să pună presiune puternică pe sistemul medical și pe spitalele din Rusia, relatează The Guardian. Pe măsură ce pandemia se accentuează puternic în această țară, spitalele nu reușesc să facă față numărului mare de noi cazuri zilnice.

Deși Moscova dar și alte regiuni din Rusia se află în carantină de aproape două săptămâni pentru a limita răspândirea, spitalele din capitala țării se confruntă constant cu sute de noi cazuri. Până acum, Rusia nu s-a confruntat cu un număr mare de cazuri, însă în ultimele zile el a început să crească repede și constant, 2186 de cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore, într-o creștere accentuată de la 1667 în ziua precedentă. Până la finalul lunii martie, autoritățile ruse au negat că ar exista vreo epidemie în țară și au spus că situația se află sub control.

Sâmbătă, zeci de ambulanțe au format o coadă în fața unui spital care tratează pacienți infectați cu coronavirus, în apropierea Moscovei. Unul dintre șoferii de ambulanță a declarat că a așteptat 15 ore în coadă la spital pentru a aduce un pacient suspectat că ar putea fi infectat. „”

„Situația în Moscova și Sankt Petersburg, dar mai ales în Moscova, este destul de tensionată, în condițiile în care numărul bolnavilor crește”, a anunțat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov în cadrul unui interviu dat la televiziunea de stat rusă.

Rusia a raportat 15.770 de cazuri de infectare cu coronavirus și 130 de decese.

 

sursa:digi24

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *