• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Haos total la Spitalul Judeţean Focşani. Nelu Tătaru: “Fostul manager a fugit cu documente, cu laptopuri, cu tot”

Apr 12, 2020

 

Situație incredibilă la Spitalul Judeţean Focșani, acolo unde există un focar de coronavirus. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, îl acuză pe fostul manager al unităţii, depistat şi el pozitiv, că nu mai e de găsit, susține ministrul Sănătății. În cel mai scurt timp, spitalul va avea conducere militară.

„​La Focșani, avem mai multe focare mici care tind să conflueze. E vorba de o transmitere comunitară extinsă, un nucleu de la Spitalul Militar, în care 35 de cadre medicale sunt afectate, am avut la Jandarmerie, la ISU personal afectat și la Spitalul Județean. La Spitalul Județean avem inclusiv managerul depistat pozitiv, care acum nu e de găsit. Mâine voi merge la Focșani, voi evalua situația și voi lua deciziile în consecință. Din informațiile prefectului din Vrancea, a plecat, a închis biroul, a luat laptopuri, documente și stă izolat într-unul din hoteluri. Având în vedere situația medicală, cât și managerială, vom avea un alt management la nivelul Spitalului Județean Focșani”, a declarat ministrul Sănătății la B1TV.

„Avem o anchetă epidemiologică scăpată de sub control. În momentul în care pacienți pozitivi sunt în izolări pe la domicilii, hoteluri, în contextul în care nu am dat în acest moment decizia ca cei asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie la domiciliu sau în diverse locuri… Ei trebuie să fie internați pentru a fi supravegheați. E un focar în extensie, trebuie să izolăm acest focar, trebuie să izolăm focarele mici, trebuie să identificăm contacții”, a mai spus Tătaru.

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *