• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

SONDAJ. În cine au românii cea mai mare încredere. Iohannis, în cădere liberă și surpriza de pe locul 3

Apr 11, 2020

Deloc surprinzător, popularitatea lui Raed Arafat se vede și în preferințele românilor, care își pun încrederea în secretarul de stat din fruntea DSU.

Astfel, pe fondul epidemiei de coronavirus din țară, sondajul IRES efectuat în  perioada 7-8 aprilie arată că Arafat este pe primul loc în topul încrederii românilor.

Raed Arafat prezintă cea mai mare încredere dintre personalitățile României pentru 78% dintre cei intervievați. 21% dintre aceștia au încredere puțină, foarte puțină sau deloc în secretarul de stat.

Pe locul doi, în cădere liberă, se află chiar președintele României. Klaus Iohannis are un procent uluitor de mic în sondajul IRES, doar 39%, o cifră ireală dacă ne raportăm la valul de simpatie care i-a adus victoria în alegerile din iarnă.

Doar 39% dintre români mai au încredere în Klaus Iohannis, în timp ce procentul de neîncredere ajunge la 60%.

Surprinzător, pe locul 3 ajunge noul ministru al Sănătății, unul dintre personajele cele mai active în lupta cu epidemia de coronavirus. Nelu Tătaru și-a câștigat popularitatea încă de pe vremea când era doar secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Așadar, dintre persoanele care au participat la sindajul IRES,  37% au încredere în ministrul Sănătății.

Locul 4 îi revine ministrului de Interne, Marcel Vela, credidat de 26% dintre români (53% spun că au încredere puțină, foarte puțină sau deloc în șeful MAI).

Primul-ministru Ludovic Orban este abia pe locul 5 în sondajul IRES, cu un procent de încredere de numai 24%. 74% dintre români nu mai cred în premierul Orban.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *