• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

EXPULZARE ȘI INTERDICȚIA de a mai intra în Republica Populară Chineză timp de 1 – 10 ani pentru cetățenii străini care contravin regulilor de carantină

Apr 11, 2020

 

Cetățenii străini din China care încalcă regulile de carantină a coronavirusului  riscă să-și piardă vizele, să fie deportați și să li se interzică accesul în China timp de 10 ani, a declarat vineri Beijingul căutând să reducă o creștere a infecțiilor importate.

Avertismentul, de la Administrația Națională pentru Imigrări, a apărut pe parcursul săptămânii trecute.
Așa cum cetățenii cetățenii chinezi se vor confrunta cu amenzi sau vor fi reținuți pentru refuzul verificărilor de temperatură sau pentru respectarea regulilor de izolare, evadatorii din carantină din alte țări vor fi trași la răspundere în conformitate cu legislația chineză, a declarat agenția într-un comunicat pe site-ul său, citat de South China Morning Poust.

Alături de o listă de legi și reglementări relevante, aceasta a declarat că autoritățile de securitate publică vor decide cu privire la modul în care ar trebui să fie pedepsiți străini, cu sancțiuni de la anularea unei vize, până la emiterea unui ordin de  repatriere sau deportare.

Persoanele care sunt expulzate efectiv din China nu au voie să reintre în țară între 12 luni și 10 ani.

„Virusul nu cunoaște granițele naționale. Toată lumea din întreaga lume trebuie să își asume responsabilitatea în combaterea epidemiei ”, se arată în comunicat.

China a raportat vineri 46 de cazuri noi, dintre care 42 au fost importate din străinătate, a declarat Comisia Națională de Sănătate. Noile infecții au crescut miercuri la un maxim de două săptămâni de 63, din care 61 au fost importate, potrivit SCMP.

Pe 28 martie, guvernul a impus interzicerea tuturor străinilor care intră în țară, inclusiv celor cu vize și permise de ședere. Câteva zile mai târziu, a luat o măsură fără precedent de a cere diplomaților străini să nu se întoarcă în China înainte de 15 mai, citând un număr nespecificat de infecții cu coronavirus în corpul diplomatic.

Tocmai în această săptămână, Mi Feng, purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate, și Liu Haitao, directorul departamentului de inspecție la frontieră al Administrației Naționale de Imigrări, au declarat că China a interzis accesul vizitatorilor din străinătate în toate porturile de-a lungul a 22.000 km (13.700 mile). frontieră.

Au existat rapoarte despre străinii care încalcă regulile stricte de carantină din China

La sfârșitul lunii trecute, oficialii de la Aeroportul Internațional din Beijing au refuzat intrarea a patru străini pentru că nu respectă reglementările locale, în timp ce poliția din Guangzhou a deschis săptămâna trecută o anchetă penală asupra unui pacient nigerian de coronavirus acuzat că ar fi agresat o asistentă care i-a refuzat permisiunea de a ieși din spital.

Chinezii se plâng de atacuri rasiste și xenofobe în tările occidentale

Întrucât pandemia Covid-19 a făcut ravagii în întreaga lume, mulți chinezi s-au plâns de un vârf în atacuri și insulte rasiste și xenofobe în țările occidentale. Deoarece Beijingul încearcă să reducă creșterea cazurilor importate, există temeri că discriminări similare ar putea fi îndreptate către străinii care trăiesc și lucrează în China.

Acces interzis în restaurante și baruri pentru oameni de afaceri, studenți și diplomați străini

În ultimele săptămâni, diplomaților străini, oamenilor de afaceri și studenților  li s-a refuzat serviciul la restaurante și baruri din Beijing și în alte orașe.
În orașul Guangzhou din sudul Chinei, care găzduiește o comunitate africană vibrantă, în ultimele două săptămâni a apărut o plângere potrivit căreia africanii au fost evacuați sau discriminați în alt mod, pe fondul zvonurilor privind un focar de coronavirus în comunitățile și vecinătățile lor.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a luat cuvântul în această săptămână pentru a potoli zvonurile și insistă că China nu va tolera nicio formă de rasism sau discriminare.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *