• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

REGULĂ. La vară mergem la plajă cu măștile la gură? Ce spune profesorul Alexandru Rafila

Apr 11, 2020

 

În cazul în care restricțiile vor fi limitate la vară, este posibil ca unele activități pe care le facem în sezonul cald, cum ar fi mersul la plajă, să le facem cu…mască de protecție.

Întrebat dacă este posibil ca la vară să se mențină anumite restricții, dar și reguli precum puratatul măștii, medicul Alexandrul Rafila nu a respins această variantă.

”E posibil, este una dintre posibilităţi. Eu cred că mai important decât să purtăm mască este să nu ne mai înghesuim, să păstăm această distanţare socială, să încercăm să generalizăm exerciţiul acesta pe care-l desfăşurăm în această perioadă. Eu aşa încerc să-l caracterizez, că este un exerciţiu, în aceste două luni, iar ulterior trebuie să devină un comportament pentru majoritatea concetăţenilor. Şi atunci, probabil că o să trecem cu bine vara”, a declarat profesroul Rafila la Digi 24.

Alexandru Rafila a vorbit și despre al doilea val de îmbolnăviri cu coronavirus.

„Al doilea vârf nu ştiu dacă va fi la fel de înalt, sigur că va fi o creştere a numărului de cazuri, asta se întâmplă cu orice infecţie respiratorie în cursul iernii. Iarna, virozele respiratorii, fie că discutăm de unele banale, fie că discutăm despre gripă, cresc în intensitate, numărul lor este mai mare. Infecţia cu noul coronavirus nu are de ce să fie diferită, mai ales că populaţia receptivă pentru noul coronavirus va fi încă numeroasă la iarnă. N-o să treacă probabil prin infecţie decât 30, maximum 40 la sută din populaţie şi atunci, măsurile acestea ar trebui cât de cât păstrate, încât să nu ajungem la situaţii disperate”, a declarat Alexandru Rafila.

 

sursa:gandul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *