• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

AGRICULTURĂ. Promisiune pentru fermieri. Țărane, dormi liniștit, statul român veghează pentru tine!

Apr 11, 2020

 

Adrian Oros, ministrul de resort, dă asigurări că toți fermierii afectaţi de secetă vor primi în acest an despăgubiri din partea statului român!

Prezent într-o vizită de lucru la Tulcea, ministrul Agriculturii a aflat care este situaţia culturilor din judeţ şi ce suprafeţe de teren sunt irigate.

„I-am asigurat pe fermieri că toţi cei care anul acesta vor suferi pagube din cauza secetei vor primi despăgubiri, pentru că aşa e normal. Comitetele pentru situaţii de urgenţă se vor întruni şi vor merge să evalueze dimensiunea pagubelor, astfel încât să avem o imagine cât mai obiectivă, să ştim exact câţi bani trebuie să alocăm, iar fermierii să fie despăgubiţi”, a promis ministrul Agriculturii.

Oros a mai spus că şi apiculturii afectaţi de secetă vor primi sprijin prin Programul Naţional Apicol care urmează să fie adoptat prin hotărâre de Guvern.

„Ne preocupăm acum ca pe toate suprafeţele irigabile să fie apă suficientă. Am alocat bani atât pentru modernizarea infrastructurii principale, cât şi pentru extinderea infrastructurii secundare, precum şi pentru plata apei şi a curentului până la pompele de punere sub presiune. Îi îndrumăm pe fermieri să facă cereri de încheiere a contractelor pentru ca apa să ajungă la culturi”, a mai menţionat ministrul liberal.

În ceea ce priveşte piscicultura, Adrian Oros a precizat că platforma deschisă producătorilor agricoli este şi pentru piscicultorii din Delta Dunării.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *