• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

„Ar fi trebuit să știe că…”. Pe cine ACUZĂ Trump pentru pandemia care a lovit omenirea

Apr 9, 2020

 

“A dat-o în gard. Pentru un motiv, nu știu care, deși este finanțată în mare parte de SUA, OMS este foarte China-centrică. Vom fi foarte atenți asupra acestui aspect. Din fericire am ignorat sfatul lor privind menținerea granițelor deschise pentru China. De ce ar da o astfel de recomandare greșită?”.

Așa scria Donald Trump, președintele SUA, de curând, pe contul său de Twitter. Iată că după această declarație pe Twitter, face alte declarații, cu acuzații: „Ceea ce au spus este greșit”, a declarat Trump în timpul ședinței sale de presă de la Casa Albă. Președintele SUA acuză OMS că știe mai multe decât spune despre pandemie și adaugă că „ar fi trebuit să știe și probabil știau”, potrivit Dailymail. Liderul de la Casa Albă a mai precizat că OMS a fost „prea prietenoasă cu China în timpul focarului de coronavirus”. Este legat de faptul că grupul de sănătate al Organizației Națiunilor Unite a spus că nu este necesar să fie închise transporturile de călători din China.

„OMS, care este Organizația Mondială a Sănătății, primește sume mari de bani din Statele Unite, noi plătim cea mai mare parte din banii lor, iar ei au criticat și nu au fost de acord cu interdicția mea de călătorie în momentul în care am făcut-o. Și au greșit. Au greșit multe lucruri”, a mai precizat Donald Trump.

“Este de neînțeles ceea ce au făcut”

Tot de curând, senatorul republican (Arizona) Martha McSally a solicitat directorului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să demisioneze, în timp ce republicanii se aruncă asupra organizației “pentru ceea ce spun ei că este un rol într-o acoperire chineză a statisticilor sale coronavirus”, notează The Hill. McSally, care se află, de asemenea, în mijlocul unei lupte electorale aprige, a declarat joi dimineață la Fox Business că Tedros Adhanom Ghebreyesus “ar trebui să renunțe la manipularea COVID-19 de către OMS, care este originară din Wuhan, China”.

“Nu am avut niciodată încredere într-un comunist. Și acoperirea lor cu acest virus care a provenit de la ei a provocat decese inutile în America și în întreaga lume”, a mai spus McSally. “OMS trebuie să nu îi mai acopere. Cred că dr. Tedros trebuie să renunțe. Trebuie să luăm măsuri pentru a rezolva această problemă. Este doar iresponsabil, este de neînțeles ceea ce au făcut, în timp ce avem oameni care mor pe tot globul“.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *