• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Pandemia naște noi forme de escrocherie

Apr 8, 2020

 

Poliţiştii atenţionează că o nouă metodă de înşelăciune este folosită de infractori pentru a-i escroca pe români.

Inspirați de metoda „Accidentul”, infractorii își sună potenţialele victime şi, pretinzând că rude ale acestora au fost diagnosticate cu COVID-19, cer bani pentru achiziţionarea de aparate de ventilaţie, un astfel de caz fiind reclamat la IPJ Constanţa.

„În cursul zilei de luni, 6 aprilie, în jurul orei 15,30, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei tentative la infracţiunea de înşelăciune.

În urma cercetărilor a reieşit faptul că femeia a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi fratele acesteia şi care i-a comunicat faptul că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău şi ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19.

În acest context, bărbatului i s-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei pentru a achiziţiona un aparat de ventilaţie”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis marţi de IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, femeia i-a spus apelantului că nu are suma de bani cerută, iar acesta ar fi insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon. „Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-şi seama că a fost victima unei tentative la infracţiunea de înşelăciune”, reiese din comunicat.

IPJ a precizat că, deşi în acest caz nu a fost creat niciun prejudiciu material, această metodă „are un impact emoţional foarte mare asupra victimelor”.

În acest context, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu ofere date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, să nu trimită sume de bani unor necunoscuţi, indiferent de pretextul acestora şi să sesizeze poliţiştii dacă au suspiciunea că ar putea fi victima unei infracţiuni de înşelăciune.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *