• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

INFODEMIE | Decizie care îi afectează pe toți utilizatorii unei renumite platforme de mesagerie instantanee. Modificarea este pe perioadă nedeterminată

Apr 7, 2020

 

Ca urmare a creşterii exponențiale a numărului mesajelor care conţin sfaturi medicale false de la debutul pandemiei de COVID-19, dezvoltatorii serviciul de mesagerie instantanee WhatsApp, deţinut de reţeaua socială Facebook Inc, a anunţat marţi, 7 aprilie 2020, că a decis să limiteze posibilitatea utilizatorilor de a partaja (forward) conţinut la un singur mesaj odată.

Pandemia de coronavirus, care a provocat decesul a peste 70.000 de persoane la nivel mondial, a fost însoţită de ceea ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a denumit-o sugestiv „infodemie” de informaţii false. Ca atare, guvernele şi alte autorităţi au decis să solicite reţelelor sociale să îşi sporească eforturile pentru a combate această problemă, potrivit Reuters.

Printr-o postare pe blogul companiei, decidenții WhatsApp, aplicație care are peste două miliarde de utilizatori la nivel mondial, au informat că au hotărât să introducă restricţii după ce a observat o „creştere semnificativă” a numărului de mesaje partajate de la debutul crizei coronavirusului.

„Credem că este important să încetinim răspândirea acestor mesaje şi să păstrăm WhatsApp un loc pentru conversaţii personale”, se arată în comunicatul serviciului de mesagerie mobilă.

Un purtător de cuvânt de la WhatsApp a precizat că noua limită va rămâne în vigoare pentru o perioadă nedeterminată.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *