• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ANUNȚUL AȘTEPTAT de toți românii. Alexandru Rafila spune că după 15 mai măsurile de restricție se vor relaxa, însă nu pentru întreaga țară!

Apr 7, 2020

 

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a făcut mai multe precizări, la Digi24 despre momentul de la care se vor putea relaxa măsurile de restricție. El a subliniat că dacă sunt zone unde oamenii nu respectă regulile și vor fi focare de infectare, acolo nu se vor lua astfel de măsuri în jurul date de 15 mai, avansată anterior.

„După 15 mai putem relaxa, dar doar în funcție de contextul local. Nu putem lua aceeași măsură pentru întreaga țară.Dacă sunt zone, cum e Țăndărei, unde există încă iresponsabilitate din partea cetățenilor care se opun măsurilor, acolo nu se vor putea lua niciun fel de măsuri de relaxare.Am dat o dată care ar putea fi un moment până la care să avem o scădere a numărului de cazuri mai multe zile, o săptămână, zece zile.Dar măsurile la nivelul fiecărui oraș, județ, nu pot fi relaxate dacă acolo evoluează un focar care trebuie ținut sub control.Aceste măsuri trebuie luate în funcție de situația din fiecare zonă a acestei țări”, a declarat Alexandru Rafila potrivit Digi24.

 

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *