• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ies la iveală…AVERTISMENT de la psiholog: Ce crește, pe fondul pandemiei

Apr 7, 2020

 

Ar fi bine să crească mai departe florile frumoase, ori stratul de ozon – care se regenerează, nemaiavând de-a face cu repetitivele acțiuni umane zilnice. Este însă vorba despre altceva…

Un psiholog german avertizează că rata divorţurilor va creşte considerabil, în viitorul apropiat, pe fondul pandemiei de coronavirus. “Oamenii se confruntă în această perioadă cu un stres suplimentar, în contextul măsurilor luate, inclusiv cele de a sta în autoizolare, în carantină, din cauza pandemiei de coronavirus”, a declarat Peter Walschburger – Fachbereich, profesor de biopsihologie la Universitatea Liberă din Berlin.

„Întreaga societate este supusă unei mari presiuni, ca urmare şi persoanele aflate într-o relație, cele care au familie sunt deosebit de stresate. Numărul cuplurilor care se despart va creşte, este vorba despre acele cupluri care au avut conflicte şi în trecut și care nu mai suportă această atmosferă”, a spus Walschburger, într-un interviu acordat Interfax.ru.

Au ieșit la iveală conflicte mocnite

Psihologul este însă de accord că, în multe cazuri, restricțiile sociale, dimpotrivă, vor duce la o solidaritate mult mai mare în cadrul familie: „Partenerii înțeleg că ei depind într-adevăr unul de celălalt”.

În China, oficiile chineze care primeau cereri de divorț au fost luate cu asalt imediat după ce s-a încheiat perioada de carantină și au revenit la programul normal. Aceste birouri au fost închise timp de o lună, iar pe 1 martie, când s-au redeschis, numărul maxim de cereri pe care îl puteau procesa într-o zi a fost cu mult depășit. Xian, unul dintre cele mai vechi orașe din China, riscă astăzi să devină capitala divorțurilor post-criza coronavirus, potrivit Global Time. „În perioada epidemiei, multe cupluri au stat împreună zi de zi mai bine de o lună, lucru ce a scos la iveală conflicte mocnite. La acest lucru se adaugă și faptul că biroul nostru a fost închis pentru o lună și prin urmare a crescut numărul programărilor de divorț foarte mult, a spus unul dintre oficialii chinezi, citat de sursa menționată.

E clar: e necesar un mix!

Cercetătorii se găsesc în fața unei enigme din cauza căreia nu pot decide dacă timpul petrecut împreună este bun sau rău pentru cupluri. În 2018, un studiu a relevat că perechile care locuiau împreună dinainte de a se căsători aveau o rată a divorțurilor mai scăzută în primul an de căsnicie, dar mai ridicată în următorii 5 ani. În cele din urmă, echilibrul este cheia, spun psihologii Rob Pascale și Lou Primavera, autorii cărții Making Marriage Work, într-un articol pentru Psychology Today. „Un mix între timpul petrecut cu prietenii și familia, timpul petrecut în cuplu și timpul petrecut pe cont propriu asigură calitatea unei căsnicii, asta și separarea în mod egal a timpului nostru de cel al partenerului”, au scris aceștia.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *