• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

CORONAVIRUS. Arafat a prelungit Ordinul care se referă la spitalele de stat și private! Ce se modifică de azi înainte!

Apr 7, 2020

 

Raed Arafat a semnat, marți, un nou Ordin prin care restricțiile din spitalele de stat și private se prelungesc până la ridicarea sării de urgență.

Potrivit noul document, măsurile luate cu două săptămâni în urmă rămân aproximativ aceleași, în sensul în care, în continuare, internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente cât și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență, vor fi reprogramate. În acelaș timp, rămân suspendate și consultațiile în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

Un element de noutate adus de noul Ordin, este că, dacă în fata de 23 martie se menționa că restricțiile vor fi valabile pentru 14 zile, de data aceasta textul face referire la întreaga perioadă a stării de urgență.
„Din Ordinul comandantului acțiunii, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 74527/23.02.2020 se modifică și va avea următorul cuprins:

Pe toată perioada stării de urgență, se suspendă internările pentru intervenții chirurgicale, alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgențe și pot fi reprogramate, din toate unitățile sanitare cu paturi, publice și private, precum și consultațiile și tratamentele care pot fi reprogramate sau sunt programabile, în toate structurile ambulatorii, atât publice, cât și private”, se arată în documetul semnat de Arafat și avizat de Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *