• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Mister: De ce nu a fost GĂSIT virusul în casa unei familii infectate din Germania

Apr 6, 2020

Profesorul Hendrik Streek, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn din Germania, a spus în cadrul unei emisiuni TV, că noul coronavirus nu se transmite atât de ușor.

Cercetările efectuate de profesorul Streeck în zona Heinsberg, grav afectată de pandemie, arată că noul coronavirus nu a fost găsit pe nicio suprafaţă din casa unei familii infectate. Virusologul german spune că virusul nu a putut fi găsit pe clanţele uşilor sau pe blana animalelor de companie.

„Am găsit viruși pe soneria de la ușă, în toaletă, pe chiuvetă, dar am dus aceste probe în laboratorul de virusologie, unde am încercat să cultivăm acești viruși, și să vedem dacă acești viruși din probe pot crește, dacă virusul este infecțios, și nu am reușit acest lucru. Asta înseamnă că, de fapt, pe probe am luat ARN de la viruși morți, dar în probele luate nu am găsit niciun virus viu. Lucrăm la un studiu mai amplu, dar pentru mine, personal, după rezultatele pe care le avem până acum, o clanță de ușă poate fi infecțioasă doar dacă cineva a tușit în palmă și apoi a pus mâna pe clanța ușii, și următoare persoană a pus mâna pe aceeași clanță. Nu știm exact după cât timp. Nu a fost efectuat un studiu pentru a vedea cât trăiește virusul pe suprafețe. Am recoltat însă probe într-o casă în carantină în care locuiau mulți oameni infectați și cu potențial mare de infecție și totuși nu am găsit niciun virus viu pe nicio suprafață”, a spus virusologul în cadrul unei emisiuni de pe un post german de televiziune, preluată de Antena 3.

Virusologul va conduce un experiment în Heinsberg, unde 1000 de oameni infectați cu coronavirus vor fi studiați. Satul se află la granița cu Olanda și este considerat un fel de Wuhan al Germaniei. Streek e de părere că infectarea de aici a pornit nu de la faptul că localitatea s-ar fi molipsit de la Olanda, aflându-se la graniță cu această țară. Ci de la un carnaval desfășurat chiar în localitatea cu pricina, pe 15 februarie.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *