• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

JAPONIA lansează un pachet de măsuri pentru sprijinirea economiei în valoare de 1 trilion de dolari/ Pachetul include zeci de miliarde de dolari în numerar pentru familii şi proprietarii de afaceri mici, precum și măsuri fiscale şi împrumuturi cu dobândă zero

Apr 6, 2020

 

 Japonia a anunţat luni un pachet pentru sprijinirea economiei în valoare de aproape 1.000 de miliarde de dolari, în contextul evoluţiei pandemiei de coronavirus.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a anunţat luni pachetul de 108.000 de miliarde de yeni (989 miliarde de dolari) – o sumă echivalentă cu aproximativ 20% din PIB-ul celei de-a treia economii a lumii, transmite Mediafax.

Pachetul include zeci de miliarde de dolari în numerar pentru familii şi proprietarii de afaceri mici care şi-au pierdut veniturile din cauza virusului. Pachetul include, de asemenea, măsuri fiscale şi împrumuturi cu dobândă zero.

Statele Unite a adoptat o lege ce alocă 2.000 de miliarde dolari pentru stimularea economiei, cel mai mare pachet de ajutor de urgenţă din istorie. Germania, Franţa, Regatul Unit, Italia, Spania şi alte economii importante au anunţat, de asemenea, planuri uriaşe de cheltuieli.

Numărul mare de pachete de sprijin economic vine pe măsură ce numărul de cazuri de coronavirus continuă să crească. Până acum, peste 1,27 milioane de oameni au fost infectaţi, în timp ce 69.000 de oameni au murit, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Japonia a înregistrat peste 3.600 de îmbolnăvici şi 85 de decese.

Datele recente ale şomajului, producţiei industriale şi vânzărilor cu amănuntul au sugerat că economia Japoniei dă semne că rezistă influenţelor virusului care a apărut în Asia în februarie, a remarcat Tom Learmouth, economistul japonez la Capital Economics. Dar „nu există nici o îndoială că perturbarea indusă de coronavirus va genera o lovitură economică severă în lunile următoare”, a spus el într-o notă de cercetare.

Numărul infecţiilor a crescut accelerat în marile oraşe, cum ar fi Tokyo şi Osaka, a adăugat el, adăugând că îngrijorările cu privire la „al doilea val” al virusului i-au determinat pe locuitori să rămână în case şi magazinele să se închidă.

Shinzo Abe a anunţat, de asemenea, că va declara marţi o stare de urgenţă, cu o durată de aproximativ o lună – o evoluţie notabilă, întrucât premierul a refuzat să facă la fel ca săptămâna trecută.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *