• Tue. May 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Imagini emoționante din spitalele din Spania. Pacienți externați de la terapie intensivă, aplaudați de cadrele medicale

Apr 6, 2020

 

Guvernul Spaniei spera să poată să ridice carantina în duminica Paștelui, dar amploarea epidemiei a schimbat datele problemei. Așa că executivul a prelungit izolarea obligatorie cu încă două săptămâni.

Spania a înregistrat în ultimele 24 de ore 674 de noi decese, cel mai mic număr din ultima săptămână, după precedentul bilanț care a fost de 809. De asemenea, au fost înregistrate 6.023 de noi îmbolnăviri, cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni. Se confirmă astfel că epidemia se apropie de vârf, deoarece noile decese și cazurile confirmate sunt în scădere pentru a treia zi la rând.

Totuși, mai durează până când țara va reveni la normal. Guvernul a decis să prelungească până pe 25 aprilie carantina generală. Totuși, ridicarea restricțiilor impuse economiei ar urma să înceapă după sărbătoarea Învierii Domnului.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei: “Ca urmare a sfaturilor primite de la experții și de la oamenii de știință de pe lângă guvern, la următoarea ședință voi cere parlamentului să autorizeze extinderea pentru a doua oară a stării de urgență de la 12 aprilie la 25 aprilie”.

Pedro Sanchez a făcut din nou apel la solidaritate europeană pentru combaterea epidemiei și a efectelor sale.

Pedro Sanchez, premierul Spaniei: “Europa, născută din lecțiile învățate după cel de-Al Doilea Război Mondial, trebuie să învețe o lecție și după această pandemie, prima pandemie care face toată lumea să sufere și care lovește continentul nostru deosebit de greu. Europa nu poate să cedeze acum.”

În spitalele spaniole greu încercate de pandemie, externarea unui pacient de la terapie intensivă este tratată ca o victorie. În Oviedo, un tânăr de 34 de ani, care a stat două săptămâni sub grijă constantă, a fost aplaudat de medici și asistente.

La fel s-a întâmplat și la Huesca, în cazul unei bătrâne de 101 ani, care a trecut cu bine de COVID-19.

Aproape 7.000 de oameni din Spania sunt încă în stare critică din cauza COVID-19. Țara este este în carantină din 14 martie.

 

sursa:digi24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *