• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

AVERTISMENT. Este uluitor cât poate rezista coronavirus pe măștile de protecție. „ Este foarte important să nu atingeți exteriorul unei măști”

Apr 6, 2020

 

Virusul care provoacă Covid-19 rezistă până la trei ore pe unele suprafețe cum ar fi șervețelele, dar se poate detecta chiar și după 7 zile pe măștile de protecție, arată un studiu realizat de Universitatea din Hong Kong (HKU).

În cadrul studiului, cercetătorii au testat cât timp rezistă virusul la temperatura camerei pe diverse suprafețe. Pe șervețele a rezistat mai puțin de trei ore, în timp ce de pe lemn și haine a dispărut a doua zi.

Pe sticlă și bancnote, virusul era încă prezent în a doua zi, dar a dispărut complet în a patra zi, în timp ce pe oțel inoxidabil și plastic a fost prezent între patru și șapte zile.

Cercetătorii spun că, pe stratul exterior al unei măști pentru față, a existat un nivel detectabil de infecție după șapte zile.

„Acesta este exact motivul pentru care este foarte important să nu atingeți exteriorul unei măști, în cazul în care purtați una”, a spus dr. Malik Peiris, participant la studiu, scrie Digi24.

 

 

sursa:gandul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *