• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ministrul SĂNĂTĂȚII: „Va fi un vârf de până la 10.000 de cazuri, adunate de la începutul pandemiei și până la 1 iunie…”

Apr 5, 2020

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, estimează că, până la 1 iunie, România va ajunge la 10.000 de cazuri de coronavirus, iar odată cu a doua jumătate a lunii mai se aşteaptă la o scădere progresivă a numărului de cazuri noi. „Este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a spus Ministrul Sănătăţii, potrivit News.ro.

„Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească. În acest context, ne gândim ca după  1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat Nelu Tătaru, la Antena 3.

Acesta a spus că numărul îmbolnăvirilor depinde de respectarea măsurulor de către populaţie, de numărul de români care vin în ţară de sărbători, dar şi de pregătirea sistemului medical.

România are în prezent 3.613 de cazuri de coronavirus şi 146 de decese.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *