• Mon. Sep 9th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Facem mișcare? Ne e într-adevăr foame? Formula și dieta ca să nu te îngrași în timp ce stai ACASĂ

Apr 5, 2020

 

Când rămânem acasă mult timp poate fi ușor să lăsăm mâncarea să ne acapareze. La urma urmei este una dintre micile plăceri ale vieții…Totodată, pare ciudat să vorbești despre îmbunătățirea condiției fizice într-un moment în care nu poți ieși din casă pentru a merge la sală și câte altele. Există însă soluții. Pe care le putem păstra și după ce trece această perioadă pandemică.

Dacă privim izolarea ca pe o șansă de a ne…reseta, ultimul lucru pe care vrem să-l facem este acela de ne “stârni” kilogramele! Studiile arată că realizarea unor mici modificări în stilul de viață, pot fi cheia pentru a ne menține greutatea optimă. Mulți dintre noi apelăm la mâncare în situații stresante, sau când ne plictisim ori suntem triști. În loc să apelăm repede la multe dulciuri salvatoare, trebuie să încercăm să ne gândim măcar un minut, pentru a ne da seama dacă într-adevăr e chiar nevoie să facem asta.

Utilizați ce aveți acasă

Oportunitățile de exerciții în propria casă și de ține o dietă stând acasă sunt aproape nelimitate, spune nutriţionistul britanic Sir Muir Gray de la Universitatea Oxford, potrivit dailymail.co.uk. “Nici nu ai nevoie de echipament scump pentru sală. Utilizați doar ceea ce aveți acasă, folosind de exemplu un scaun pentru a face exerciții cu brațele și picioarele”. Apoi, dacă aveți coardă, puteți sari coarda. Sau puteți face exerciții pentru brațe ținând în mâini o carte groasă. Depinde și de imaginația fiecăruia. Mai există, de asemenea, indicațiile de pe Internet în ceea ce privește sportul la domiciliu.

“Condiția fizică, strâns legată de sănătatea mintală, este mai importantă ca niciodată acum, când sunteți izolați social”, este de părere Muir. El recomandă și activitățile gospodărești, care cresc pulsul și ritmul de respirație, ajută la stimularea inimii și la stimularea circulației. Acestea sunt denumite exerciții „cardiovasculare” și pot include multe activități „obișnuite”, casnice. Desigur, totul ar trebui să înceapă cu întrebarea oarecum mobilizatoare “Facem mișcare?”. Formula “magică“ și totodată recomandarea  pentru adulți este de minimum 30 de minute de activitate moderat intensă de cel puțin cinci zile pe săptămână sau aproximativ două ore și jumătate în total.

Atenție sporită semnalelor corpului

De asemenea, nutriționistul recomandă să înlocuim alimentele pe care obişnuiam să le consumăm înainte, cu variante cu mai puţine calorii şi să acordăm o atenţie sporită semnalelor transmise de corp, pentru a evita acumularea de kilograme în plus în perioada izolării. Dr.Gray consideră că înlocuirea sucului de fructe cu apă, consumul de legume crude în loc de chipsuri, dar şi porţiile mai mici contribuie la reducerea aportului caloric, conform dariknews.bg.

Expertul ne mai sfătuieşte ca înainte de orice gustare sau masă să ne gândim dacă ne este într-adevăr foame. Pentru a evita gândul la mâncare, el ne propune activităţi care implică atât creierul, cât şi mâinile, cum ar fi puzzle-uri, rebus și, bineînțeles, exerciții fizice! Revenind atenţia acordată semnalelor transmise de corp, Muir evidențiază că senzaţia percepută drept oboseală sau foame în multe cazuri înseamnă lipsa apei în organism. Prin urmare, specialistul recomandă hidratarea corectă şi consumul de alimente care conţin suficiente fibre şi proteine.

“Vestea bună este că nu e niciodată prea târziu. Chiar dacă ultima dată când ați făcut ceva ce ar putea fi considerat activ a fost acum câteva decenii, puteți începe astăzi, acum, și va avea efecte ce vă vor schimba cu adevărat viața”, e de părere Muir.

 

sursa:puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *