• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

PAȘAPOARTELE de IMUNITATE, ideea inedită pentru a ieși din criza provocată de coronavirus

Apr 4, 2020

 

Conform unei analize publicate de CNN, normalitatea va arăta complet diferit atunci când pandemia de coronavirus va lua sfârșit.

Cu toții suntem blocați într-un fel sau altul de pandemie – fie în primele linii de luptă, fie doar în casele noastre, așteptând ca aceasta să ia sfârșit. Tot mai mulți oameni se îmbolnăvesc și asta înseamnă că din ce în ce mai multe persoane sunt direct atinse de efectele devastatoare ale acestei boli.

Lucrurile vor continua să se înrăutățească pentru o perioadă, dar nu este prea devreme să ne gândim cum vom începe să ieșim din această criză.

Echipa medicală a CNN a evaluat situația pandemiei, dar și modul în care se vor schimba lucrurile după terminarea acesteia.

Vom avea un vaccin?

Va crește numărul persoanelor cu anticorpi și „imunitate crescută”?

Vom avea din nou de-a face cu virusul în toamnă?

Elizabeth Cohen, corespondent medical principal CNN:

Nu știm. Un vaccin ar fi minunat, dar va dura cel puțin un an, până la un an și jumătate. Procesele respective sunt în curs.

La un moment dat, va intra în joc imunitatea oamenilor, dar asta va dura un timp, întrucât marea majoritate a americanilor nu au anticorpi și, prin urmare, sunt vulnerabili la Covid-19.

Unul dintre cele mai inteligente lucruri pe care le-am auzit vreodată spuse de cineva despre COVID-19 este că nu știm ce știm.

Virusurile ne surprind. Cine știa că virusul Zika poate fi transmis prin contact sexual? Cine știa că Ebola poate persista în ochii oamenilor?

Nu știm dacă Covid-19 este sezonier, precum gripa. (Și amintiți-vă – gripa nu dispare pe vreme mai caldă) Nu știm dacă noul coronavirus va reveni în toamnă. Acesta este un virus nou și vom învăța treptat lucruri despre evoluția sa.

Sanjay Gupta, corespondent medical șef al CNN:

Nu știm când se va termina asta. Dar iată ce sper: suntem un grup de oameni mai bun, mai bun și mai puternic.

Sperăm că va exista un vaccin și noi tratamente în câteva luni – acest lucru va ajuta atât tratarea persoanelor bolnave, cât și prevenirea îmbolnăvirii.

Există încă multe lucruri pe care trebuie să le învățăm despre acest virus – de ce unele persoane sunt lovite atât de grav, iar altele nu?

Strategii de tranziție și prognoze:

Dr. Mike Ryan, director executiv al programului de urgență pentru sănătate al Organizației Mondiale a Sănătății, a vorbit vineri despre trecerea de la criză la post-criză.

Ryan a vorbit despre „strategii de tranziție” și a spus că fiecare țară are nevoie de o arhitectură puternică de sănătate publică, de o investiție masivă în capacitatea noastră de a supraveghea, de a urmări contactul, de a izola și de a face carantină. Este nevoie de un sistem de informații robust, astfel încât oamenii să știe ce să facă dacă sunt bolnavi.

„Nu dorim să terminăm un ciclu de izolare, urmat de ridicarea restricțiilor, pentru ca totul să se repete. Nu asta este calea de urmat. Modalitatea de a evita acest lucru este aplicarea unei strategii de tranziție care să ne ajute să controlăm mai mult virusul. Trebuie să fim înaintea virusului. ”

Soluții creative:

Dovada imunității – Există alte idei care capătă popularitate. În Marea Britanie se ia în calcul crearea  „pașapoartelor de imunitate” – persoanele care s-au recuperat de boală ar primi, în principiu, documente pentru a reveni la muncă.

Gândirea se va schimba:

Deși s-a spus mult timp că doar persoanele cu simptome ar trebui testate, țările care s-au angajat în a testa părți mari din populație au fost cele care au făcut cel mai bine față pandemiei.

În acest moment, Statele Unite sunt țara cea mai lovită de pe glob, bilanțul fiind de peste 280.000 de persoane infectate și aproape 7500 de morți.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *