• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

I s-a luat comanda portavionului nuclear,pentru scrisoarea deschisa adresata comenzii armatei, dar a fost aclamat de marinari. Cum a fost onorat căpitanul Brett Cozier

Apr 4, 2020
Comandantul portavionului nuclear american USS Theodore Roosevelt, al cărui echipaj a fost consemnat la bord din cauza epidemiei de COVID-19, a fost aclamat de marinarii săi la plecare, aşa cum arată numeroase înregistrări video postate pe reţelele de socializare, potrivit AFP, prelaută de Agerpres.
Se poate vedea cum căpitanul navei, Brett Crozier, demis din funcţie joi după ce scrisoarea sa de alertă către comandamentul US Navy a ajuns în presă, părăseşte vasul trecând prin mijlocul sutelor de marinari care îi alcătuiesc o gardă de onoare pe puntea portavionului.
El traversează mulţimea în timp ce formaţia de marinari se separă, în linişte, dându-i onorul când se apropie. În momentul în care se angajează pe pasarelă, pot fi auziţi marinarii care îl aclamă – ‘Cap-tain Crozier! Cap-tain Cro-zier!’ – aplaudând ritmic.(  https://youtu.be/ayaLwHW-244)
La baza pasarelii, comandantul demis al portavionului salută echipajul cu un gest al mâinii, înainte de a urca în maşina care îl aştepta.
Într-o scrisoare de patru pagini adresată superiorilor ierarhici, care a ajuns în posesia ziarului San Francisco Chronicle, comandantul Crozier ceruse evacuarea imediată a echipajului de 4.000 de persoane de pe nava sa, unde mai multe cazuri de COVID-19 fuseseră înregistrate. Conform ultimelor date, aproape 100 de marinari sunt contaminaţi.
“Nu suntem în război. Nu există niciun motiv ca marinarii să moară”, scria căpitanul vasului, Bert Crozier, în acest mesaj publicat marţi de către cotidianul californian.
Ministrul marinei militare, Thomas Modly, nu a apreciat conţinutul: “Poate că nu suntem în război în sensul tradiţional al cuvântului, dar nu suntem complet nici în pace”, a spus joi Modly, anunţând destituirea comandantului în cursul unei conferinţe de presă.
sursa:hotnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *