• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ANUNȚUL OMS: Greşeala uriaşă pe care riscă să o facă toate ţările în lupta cu coronavirusul. „COVID-19 s-ar putea reactiva”

Apr 4, 2020

 

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) avertizează că dacă statele se grăbesc să ridice restricţiile impuse pentru combaterea răspândirii COVID – 19, virusul s-ar putea reactiva, iar impactul economic ar putea fi mai grav şi prelungit.

Şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus insistă că cele mai importante măsuri sunt identificarea, testarea, tratarea cazurilor, dar şi urmărirea contactelor acestora.

„Cea mai bună cale pentru ca statele să poată ridica restricţiile şi să atenueze astfel efectele lor economice este să atace virusul cu un pachet de măsuri agresive şi ample despre care am vorbit de multe ori: identificaţi, testaţi, izolaţi şi trataţi fiecare caz şi urmăriţi fiecare contact. Dacă statele se grăbesc să ridice restricţiile, virusul s-ar putea reactiva, iar impactul economic ar putea fi mai grav şi prelungit”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Argumentul său a fost acela că, dacă oamenii amână sau renunţă la a-şi îngriji sănătatea pentru că nu-şi pot permite, aceasta va face pandemia şi mai greu de controlat, ceea ce reprezintă un risc pentru întreaga societate. Mai multe ţări suspendă taxele şi oferă testare gratuită şi tratament pentru COVID – 19, indiferent de asigurarea unei persoane, cetăţenie sau statul de reşedinţă.

„Încurajăm aceste măsuri. Este o criză fără precedent, care cere o reacţie fără precedent”, a adăugat directorul OMS, care a precizat că suspendarea taxelor ar trebui completată cu măsuri compensatorii pentru furnizorii care îşi pierd astfel sursele de venit, potrivit Adevarul.ro

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *