• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

DECIZIE. Medici de la Spitalul din Slatina nu vor banii oferiţi de Klaus Iohannis: „Să îi folosească pentru cumpărarea de materiale de protecţie”/ „Refuz Mita”

Apr 3, 2020

 

Mai mulţi medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au anunţat pe o reţea de socializare că refuză „mita“ de 500 euro, după ce, cu o zi în urmă, preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului acordarea unui bonus pentru personalul medical care lucrează cu pacienţi infectaţi cu coronavirus.

„Apreciez ca binevenită declaraţia domnului președinte Klaus Johannis în contextul în care în ultimele zile toate măsurile pentru managementul unei eventuale crize de personal care se propuneau din partea guvernului erau măsuri punitive. Cred eu că acum mai mult decât oricând este nevoie de unitate de liniște și de mesaje de încurajare pentru personalul medical. Acordarea unei sume de 500 euro pe lună pentru personalul medical din prima linie este o măsură pozitivă care arată interes şi apreciere pentru munca personalului medical din această”, a posta pe Facebook Cătălin Dudu, medic chirurg.

Acesta încurajează ceilalți medici să doneze sumele prmite în plus sau să le folosească pentru cumpărara e material de protecție

„Încurajez toţii colegii care consideră că nu au nevoie de această sumă să o doneze celorlalţi membri ai echipei sau să o folosească pentru cumpărarea de materiale de protecţie. Împreună vom învinge! „, a mai scris Cătălin Dudu

Medicul George Craioveanu, şeful secţiei ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a postat, vineri-dimineaţă, un mesaj scurt pe Facebook, exprimându-şi dezamăgirea faţă de gestul guvernanţilor de a le promite medicilor un plus de 500 euro la salariu pentru cei aflaţi în linia întâi în lupta cu noul coronavirus. „#refuz MITA # refuz 500 euro“, a postat medicul pe Facebook, mesajul său fiind rapid distribuit de colegi.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *