• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Planeta e acum A LOR: Animale sălbatice pe străzi, în lumea pustie(video)

Apr 2, 2020

Pe măsură ce restricțiile de circulație a persoanelor se prelungesc, în multe zone urbane de pe mapamond animalele sălbatice sunt din ce în ce mai des văzute umblând nestingherite pe străzi.

O pumă a fost văzută în zona centrală a orașului Santiago, în Chile. În Thailanda maimuțele au pus stăpânire pe orașele golite iar în Italia au fost observate oi, porci mistreți și un cal. O zibetă de deșert, care potrivit specialiștilor nu mai fusese văzută din anii 90, a fost filmată în timp ce mergea tacticos pe străzile pustii din orașul indian Kozhikode.

https://www.facebook.com/AvniTheTigress/videos/531237494464777/

Actrița Kashmera Shah a pus videoclipul pe rețeaua socială și a scris: “Trebuie să respectăm natura și să fim amabili cu animalele și păsările și cu orice alte specii. Aceasta este la fel de mult planeta lor ca a noastră”. Videoclipul cu animalul știut drept dipărut de o grămadă de ani, care merge pe străzile aproape pustii din cauza izolării, a devenit viral. Specialiştii spun că zibeta e un mamifer nocturn, întâlnit mai ales în sud-estul Asiei. ”Sunt de fapt habitatele lor, pe care noi oamenii le-am ocupat abuziv. Ele revin pur și simplu pe teritoriul lor”, spune un cercetător din Chile.

Capre sălbatice în curtea bisericii

Mai multe capre sălbatice au invadat străzile pustii din Llandudno, un oraş turistic aflat într-o regiune de coastă a Ţării Galilor. Un localnic a scris că a reclamat la poliție că animalele nu au respectat regulile izolării: „Au încălcat regulile de izolare, au mers în grup”… După acel incident, animalele au revenit în oraş şi pe durata weekendului, distrugând mai mulţi arbuşti de grădină şi mâncând vegetaţia din Piaţa Trinity din centrul oraşului, apoi au dormit, luni, în curtea bisericii locale. Deşi caprele sălbatice de pe promontoriul Great Orme nu-şi părăsesc de obicei teritoriul costier pentru a se refugia la periferia oraşului Llandudno decât în iernile foarte grele, de această dată s-au aventurat mai departe ca niciodată! https://twitter.com/AndrewStuart/status/1244671373986930690?s=20

Coioți pe stradă, la Toronto

Nici în Europa reapariția animalelor sălbatice nu e o raritate. Din dealurile de lângă Barcelona au coborât recent pe străzi mai mulți mistreți, iar la capitolul păsări câteva rațe sălbatice au fost filmate în timp ce se plimbau, în liniște, în imediata apropiere a teatrului Comédie Française din centrul Parisului.

Deasemenea, tot mai multe animale sălbatice – coioţi, căprioare sau vulpi – sunt văzute în aceste zile pe străzile pustii din Toronto, oraş aflat şi el în starea de urgenţă impusă de epidemia de coronavirus, notează narcity.com. Cu oamenii baricadaţi în case, animalele sălbatice au luat în stăpânire trotuarele, străzile, aleile şi spaţiile verzi din oraş. Câteva astfel de apariţii au putut fi observate chiar în miezul zilei.

Localnicii au publicat mai multe fotografii şi clipuri video cu animalele pe reţelele de socializare. Un astfel de clip, postat pe Twitter, înfăţişează un coiot care se plimbă agale într-un cartier din Toronto. „Acest coiot a decis să facă o plimbare pe trotuar”, este comentariul canadianului care a publicat imaginile video – https://twitter.com/r2p2d2/status/1242266337126342657?s=20

Alte imagini, surprinse de o cameră video de supraveghere, arată două căprioare pe străzile oraşului, în timpul nopţii – https://twitter.com/ilokanoinyyz/status/1243387740625858561?s=20 . Un alt localnic a surprins, în altă zonă, o vulpe pe trotuarul din faţa casei și tot așa. În Mediterana delfinii și-au făcut din nou apariția în preajma mai multor porturi, iar în Parcul Național Calanques, de lângă Marsilia au reapărut specii rare de pescăruși…

Unii dintre analiști se întreabă dacă nu cumva se preconizează o…”nouă ordine mondială”.

sursa:puterea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *