• Fri. May 24th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

FLORIN CÎȚU, despre tăierea salariilor bugetarilor: „O părere personală, costul crizei trebuie suportat de toată lumea”/ „Nu știu ce decizie va lua Guvernul, posibil ca opinia mea să fie ignorată”

Apr 1, 2020

Prezent astăzi la înâlnirile online organizate de hotnews.ro, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, apreciază faptul că pe lângă angajații din mediul privat, bugetarii trebuie de asemenea să suporte costul crizei cauzate de pandemia de coronavirus.

În cadrul discuției pe care a avut-o cu jurnaliștii, acesta a fost întrebat dacă se ia în calcul o tăiere a salariilor bugetarilor, pe modelul crizei economice izbucnite la sfârșitul deceniului trecut. Raspunsul dat de Florin Cîțu a fost că din punctul său de vedere, costul actualei crize trebuie suportat de toată lumea, însă decizia o va lua guvernul.

„Aici eu vă spun doar o părere personală: este clar că trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toții în acest moment, indiferent de domeniul în care provenim. Repet, este o părere personală”, a punctat Cîțu.

Când i s-au cerut lămuriri dacă această solidaritate înseamnă și tăierea salariilor, acesta a spus că „sunt multe forme de a reduce costurile aparatului public”.

„Nu știu ce decizie va lua Guvernul, dacă va lua o decizie, este posibil să fie ignorată opinia mea. Dar vă spun în acest moment este nevoie de solidaritate, pentru toată lumea, în toate domeniile. Vom vedea care va fi situația și ce decizie se va lua”, a mai spus ministrul Finanțelor.

 

sursa:gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *